"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2010. július 15., csütörtök

Táborok - nekünk, nektek

Idén nagyon sok lehetőségünk volt továbbképzésekre menni, olyan remek tanárokkal, mint az Astanga Guru fia, Manju Jois, a Jivamukti irányzat oktatója Yogeswari, most pedig Sean Corn érkezik Magyarországra és tart egy háromnapos workshopot Budapesten. Őszintén szólva alig várom, hiszen ő a tengerentúlon az egyik legismertebb jógaoktató. A weboldalán láthattok videókat is az óráiról: www.seanecorn.com
Majd jövök képekkel és beszámolóval ígérem :)

A jógatáborok, workshopok azért annyira kedveltek, és mi is azért szeretjük ezeket az alkalmakat, elvonulásokat, mert lehetőséget ad arra, hogy ne csak egy órácskát vagy kettőt szenteljük egy héten a jógának, pihenésnek, relaxációnak, jó (sattvikus) ételeknek és nem utolsó sorban hasonló gondolkodású emberek társáságában mindezt, hanem napokat, akár egy hetet is. Mindig feltölt és motivál egy egy ilyen alkalom, sokszor hónapokig érzem a hatását. Újat mutat amikor az ember már bele van süppedve a saját gyakorlásába, kerülve természetesen azokat az ászanákat, gyakorlatokat, amelyeket nem igazán szeret és amelyekre talán a legnagyobb szüksége lenne. Kiránt tehát a bejárt útbarázdádból és újakat képez - nagyon jó érzés!

Mi az idén Aggtelek mellé Szögligetre megyünk veletek, gyönyörű hely, erdő mellett jó levegővel kellemes társasággal.

Ez a hosszú hétvége a jógáról szól és a pihenésről, igény szerint kirándulással is. Az ételeket magunk készítjük, egyszerű, tiszta ételeket! Hiszen az vagy amit megeszel, nem is hisszük mennyire hatással van ránk az ételeink minősége, ahogyan azok készültek, ahogyan termelték őket.
Napi két jóga lesz, reggel és délután.
Belekóstolhattok a reggeli jóga jótékony hatásába, amire itthon ritkán van lehetőségünk (legalábbis társaságban :)), és főleg a szabadban, ami külön élmény.

Az intenzív napi két gyakorlás nagyon kellemes és új érzés a heti egy órák után! Este beszélgetés a jógáról, ha időnként felmerül bennetek bármi kérdés a jógával kapcsolatosan, most bátran feltehetitek!

Érkezés Aug. 12. 10-11 óra között.
11 órától könnyed gyakorlás, így kérlek időben próbáljatok odaérni!

Ha esetleg csak hétvégére tudsz jönni, jelezd nekünk minél hamarabb! Illetve ha gyerkőccel, azt is :)

Még lehet jelentkezni, mindenképpen megyünk, jó időt rendeltünk! marianna.tatar@gmail.com


Jógaszőnyegre fel :)Nincsenek megjegyzések:

 
Counter