"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2012. június 10., vasárnap

Klubozó

Működik néhány klub a jógastúdióban (baba, könyv, horgolós-kötős) és nagyon nagyon sokan jöttök, szerveztek, vesztek részt ezeken a programokon, és hirtelen azt vettem észre, hogy nagyon jó kis csapat formálódott itt ki körülöttünk belőletek, lelkes, tudásvágyó, természetesebb, emberközelibb, egyszerűbb életet élni vágyó emberkékből.

Érdekes dolog ez a Kötés-Horgolás dolog. Rengeteg helyen láttam az Usában:
Knitting is the new yoga 
 (Kötés az új jógairányzat) feliratot és van benne valami. Mikor útjára indítottuk a horgolós klubunkat, csak vágytunk egy kis kézzel fogható alkotásra, látva az 1001fonal boltocskájában (mamamibolt) formálódó kis horgolós-kötős köröket, projekteket, szebbnél szebb fonalakat, amik már a legtermészetesebb anyagokból vannak, hát bizony megirigyeltük! Mivel egyikünk sem tudott horgolni, segítséget hívtunk, és megtanultuk az alapokat, ki jobban, ki kevésbé jobban, szabadidőnktől függően :). Mert ugye a magamfajta elfoglalt kétgyermekes anyuka nem sok kötögetni horgolni való szabad órácskával rendelkezik, na de fő a szándék és előbb utóbb csak kikerekedik valami projekt, még ha az a férjecskéinket nem is győzi meg annak fontosságáról (hogy még a házimunkánk rovására is görcsöglessünk, ahogy Zsuzsi mondaná) nekünk mégis nagy élmény és ami itt a jógablog kapcsán a legfontosabb, egyfajta meditatív élmény, érzés.

Egypontosított  figyelem, lecsendesedett elme, mi kell több egy jóginak??
(csak figyeljétek meg a koncentráló arcokat :))


Persze ha együtt vagyunk, és tanulunk, lessük egymástól a trükköket, mutogatjuk ki mit alkotott, bátorítjuk egymást, az nem kifejezetten meditatív, annál szórakoztatóbb és kedvesebb. Jó csapat, segítőkészek és pozitívak. Nem is kívánhatok jobb társaságot magamnak :)

Legutóbb golyót horgoltunk, tanultuk, próbálgattuk, én pedig a hétvégén játszadoztam vele.Nincsenek megjegyzések:

 
Counter