"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2014. április 10., csütörtök

Programajánló kismamáknak


Egymásra hangoló –
 a szülés előtti gondoskodás lehetőségei,
szülésre készülődés a babával


Kiscsoportos foglalkozásokra várok olyan kismamákat, akiknek van kedvük a várandósság ideje alatt ismerkedni a babájukkal és közösen készülődni a baba születésére.

Célom az, hogy a kismamák segítséget kapjanak a befele forduláshoz, a babájukkal való kapcsolat megéléséhez és fejlesztéséhez, érzéseik megfogalmazásához, a baba jelzéseinek jobb megértéséhez és a szülésre – születésre való közös készülődéshez.

A csoportos alkalmakkor megismerjük a magzati lét jellemzőit, a baba fejlődésének sajátosságait. Beszélgetünk a babavárás motivációiról, a babánkról, anyaságunkról és társunkról kialakított belső képekről, a felmerülő érzésekről, érzelmekről.
Készülünk a fájdalommal való hatékony megküzdésre, a szülés pozitív élménnyé formálására.
Elsajátítunk relaxációs technikákat, a befele fordulás és ellazulás elérése érdekében, használjuk a kreatív (alkotó) erőnket, megtapasztaljuk a szülés előtti időszakban a babáról való gondoskodás lehetőségeit és a szülés közeledtével felkészítjük a babát a születésre, ráhangolódunk a születés ünneppé tételére.

A csoport keretei

A  csoportot az első két alkalom után zárjuk, ekkortól nem fogadunk új csoporttagokat az intimitás és bizalom megőrzése érdekében.

A csoport létszáma max. 8 fő
12 – 28 hét közötti kismamákat várok, hogy legyen időnk a szülésig, születésig.
Tíz egyenként 1,5 -2 órás találkozásra kerül sor, hetenkénti rendszerességgel hétfő délelőttönként.

A találkozás időpontja megbeszélés és jelentkezés szerint. Tervezés szerint április végi indítással, 2014. Május 12. hétfő 9 30-11 30.

A részvételi díj 2000 Ft/ alkalom, egy összegben fizetve 15 000 Ft/ 10 alkalom

Helyszín: Belső Csend Jógastúdió Debrecen Komlóssy út 54.

Csoportvezető: Ferenczi Bea pszichológus, családterapeuta, dúla
                                    06 30 833-5562
                                    beaferenczi@gmail.com
                                    http://pszichologus-dula-debrecen.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

 
Counter