"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2015. november 5., csütörtök

Gyerekjóga keddenként

Olyan régen kéritek, hát végre van jóga gyermekeknek!!! Keddenként 17.30 órakor Emőke vár minden gyerkőcöt sok szeretettel, játékkal, jógával!

Az én fiaim már kipróbálták és meg kell hogy mondjam meglepően élvezték!!!
Így aztán ők is rendszeres résztvevői lesznek az óráknak, reméljük a Ti gyermekeitek is!

Sajnos ma már a gyerekek is sok stressznek vannak kitéve, s nem árt ha már korán megtanulnak lazítani, elengedni, LÉLEGEZNI!
Mindemellett a helyes testtartásra is megtanít, fejleszti a testtudatukat, koordinációjukat is.

A gyerekjóga annyiban tér el a felnőttek jógájától, hogy itt játékos formában tanulhatják meg a gyerekek a jógapozíciókat, a jóga szellemiségét, a légző- és koncentrációs gyakorlatokat, miközben megismerik és élvezik a testüket.

A jógázó gyerekeknek úgy fejlődik a koordinációjuk, a testtudatuk, a testképük és az idegrendszerük, hogy közben ezt észre sem veszik, csak élvezik a mozgás örömét. Megtanulnak koncentrálni, odafigyelni magukra és a környezetükre is, megismerik képességeik határait, miközben javul a tartásuk, erősödik az izomzatuk.

Különösen ajánlott koncentrációs zavarokkal küzdő, hiperaktív gyerekeknek, mert a jóga révén lehiggad a testük, megnyugszik a tudatuk is. Mozdulataik összehangoltabbak lesznek, koncentrációs készségük javul, képesek lesznek hosszabb ideig egy helyben megülni.


Nincsenek megjegyzések:

 
Counter