"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2016. január 5., kedd

Jóga online

Ígértem, hogy beszámolok az online órákról, amelyre egy hónapos előfizetést nyertem a Jógaklikk oldalán. Ezúton is köszönöm!

Régóta szemeztem az online jóga órákkal, mert hiányoznak sokszor azok az órák, amik itt Magyarországon nehezen elérhetőek, Debrecenben pedig pláne.
Klassz az is, hogy lehet otthon is vezetett órákon részt venni, nem magunknak kell összeállítani az órákat, olyan szakemberek óráit "látogathatjuk", akikhez a távolság miatt nem jutunk el túl gyakran. Olyan jógastílusokat is találunk, amelyek Debrecenben egyáltalán nincsenek, ilyen például az Iyengar jóga, ami nekem személy szerint nagy kedvencem, nagyon sokat segített a nehezen lazuló testemnek annak idején, mikor a jó öreg Franhez jártam még New Jerseybe Iyengar órákra.

Itt a jógaklikken Répássy Erika Iyengar órái segítenek például bizonyos problémákon felülkerekedni. Pl. fejfájás ellen, vagy találsz óráját kifejezetten a hátrahajlásokra is.
A kontaktjógát otthon kettesben érdemes kipróbálni, erre szuper a kapcsolatjavító jóga óra!
De találtam itt hormonegyensúly beállító órát, sok-sok Vinyasa jóga órát, érdemes ezeket is kipróbálni!Itt valóban mindenki megtalálja a saját maga stílusát, abban is segít, hogy ki tudd választani egy bizonyos jógairányzatot, ami neked passzol, és azokat kipróbálni utána élőben is.

Nekem személyszerint kicsit hiányzott a csoport húzó ereje, energiája, ami nagyon sokat jelent a vezetett hús-vér órákon. Az otthoni gyakorlásban viszont alapvetően az a jó, hogy el tud mélyülni az ember, magára tud figyelni, észrevesz olyan dolgokat, amit vezetett órán nem, leállhatsz egy gyakorlatnál akár hosszabban is, kísérletezhetsz, figyelhetsz csak magadra. Itt azonban elvonta a figyelmemet a számítógép, hova teszem, látom-e jól, stb.  Ezen még javítanom kell, kikísérletezni, hogy a legjobb elhelyzeni. Végül nekem leginkább az vált be, hogy a földre tettem a laptopom a szőnyeg elé kicsit jobbra.
Hozzáteszem én a munkám elég jelentős részét végzem számítógépen, így tulajdonképpen örülök, ha nincs előttem :).

Akár kiegészítésnek is ajánlanám ezeket az órákat, az élő tanárok azért mégiscsak mások, de ugye oda nem mindig jut el az ember! Illetve ha olyan helyen vagy, ahol nincsen egyáltalán elérhető személyes óra. A jógaklikken akár 2500 ft/ hónap díjért jógázhattok kedvetekre!

Találtam még hasonló oldalakat angolul is, például:
https://www.yogaglo.com/teacher/seane-corn  Kedvenc Vinyasa tanárom Sean Corn óráját is megtaláltam itt, vele egy három napos tréningen volt szerencsém személyesen is találkozni, fantasztikus ember és jóga oktató minden tekintetben.Egy a fontos: Gyakorolj! Vedd elő a jógaszőnyeged, állj rá, és kezdd el!

Nincsenek megjegyzések:

 
Counter