"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2016. április 1., péntek

Csípőnyitó Vinyasa jóga órák

Miért is jó az, ha csípőnyitó ászanákat végzünk?

Imádjuk utálni a csípőnyitó pózokat, pedig a testünk éhezik rájuk, utána gyakran valósággal könnyedebbnek érezzük magunkat - nem ok nélkül. Nagyon sok időt töltünk az asztalnál vagy az autóban ülve, ami a csípő mobilitásának beszűkülését okozza. A csípőnyitó ászanák gyakorlásával enyhítjük a területen felhalmozott feszültséget, a csípő mozgástartományának visszaállításával és stabilitásának növelésével csökkentjük a derékfájdalmakat, javítjuk a testtartást és megelőzhetjük az időskorban előforduló sérüléseket.

Az órákat napüdvözletekkel kezdjük, a pózokat jellemzően 5 légzésen át tartjuk ki, a nyújtásokban kicsit tovább elidőzve. Az ászanákat összekötve gyakoroljuk, célunk az áramlás, a flow fenntartása. Az órát 10 perces relaxációval, azaz savászanával zárjuk.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, irodai dolgozóknak, futóknak, kerékpárosoknak, azoknak, akik nem a földön törökülésben töltik napjaik nagy részét :)

Hétfőnként  17.15-től tartja az órákat Szandi!

Nincsenek megjegyzések:

 
Counter