"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2016. május 11., szerda

Gerincjóga órák csütörtökönként

Mivel az astanga és hatha jógából ismert ászanák kivitelezéséhez erős és mozgékony fizikumra van szükség, ezért a gerincjógának nevezett modern mozgásterápiával készítjük fel ezek végzésére a testet.

 Sokan úgy vágnak bele az intenzív, dinamikus jóga gyakorlatokba, hogy nem készítették fel megfelelően izmaikat és ízületeiket a kihívást jelentő ászanákra, és gyakran a kezdeti kudarc miatt hagynak fel a jóga gyakorlásával. A gerincjóga egy jó alap ehhez, megerősíti a gerinc menti mély hátizmokat és a törzs minden területét fejleszti.

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló, tudatos mozgás képes helyreállítani nem csupán a test egészségét és ezen keresztül a lelki harmóniát, de az élet minden területén kézzelfogható, pozitív változásokat hoz.

A gerincjóga javítja a tartást, erősíti, lazítja és nyújtja az izmokat, növeli az ízületi hajlékonyságot, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, javítja a testtudatot, javítja a koncentrációs készséget, javítja a keringést, javítja az emésztést, vitalizál, növeli a magabiztosságot, oldja a stresszt és javítja az általános közérzetet.

Ajánljuk mindenkinek, hiszen kezdőként az alapoktól indítva vezet a haladóbb ászanák felé, a rendszeres gyakorlók pedig megtapasztalhatják, hogy a visszalépés is lehet előrelépés, hiszen néha az alapgyakorlatok ismeretének hiánya gátolja a fejlődésüket. 

Május 12-től Valkó Zsuzsi vár mindenkit sok szeretettel a gerincjóga óráin csütörtökönként 9 órakor és délután 17.15 órától egyaránt!


Nincsenek megjegyzések:

 
Counter