"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2016. december 22., csütörtök

Ájurvédikus Jóga - mini tanfolyam

Ájurvédikus Jóga - mini tanfolyam

A tanfolyam betekintést ad az ájurvédikus alapokon nyugvó Marma Jóga rendszerébe.

Az Ájurvéda segítségével értelmezzük a jógikus élethez szükséges napi rutinokat, felkészülést segítő eljárásokat.

Betekintünk szervezetünk működésébe, mit, miért érdemes megtenni, hogy a jógagyakorlásunk valóban kifejtse a hatását.

Valamint megnézzük, hogy az igazi jógik technikái hogyan alkalmazhatóak modern korunkban.

Sokszor a jóga gyakorlásról az jut elsőként eszünkbe, hogy az a fakír alkatú, önmagukat sanyargató emberek akrobatikus mutatványa. Rengeteg munkát és kitartást igényel mire eredményeket érhetünk el vele.

A légzést, ászanákat, bandhakat és belső koncentrációs gyakorlatokat egyaránt magába foglaló Marma Jóga instant formában tartalmazza mindazt a pozitív, felemelő és energetizáló hatást, ami kellő lendületet biztosít a napunkhoz. Joggal nevezhetjük ezt a jógát az elfoglalt emberek jógájának, hisz napi 20 perces gyakorlással elérhető és fenntartható az egészséges testi és szellemi működés.

Nem egy leegyszerűsített módszerről van szó, hanem egy komplex megfelelően összeállított rendszerről. A Himalájai barlangokban élő Jógik módszerei, ami rövid idő alatt képes felállítani a test optimális működését, hogy egy kiteljesedett és boldog életet élhessünk. Valamint alapot teremtsünk a további spirituális gyakorláshoz ahol nem zavar minket a testünk nem megfelelő állapota.

Ebben nyújt segítséget egy élő mester.

Dr. Sumit Kesarkar (Ájurvédikus Orvos, Gyógynövény Kutató és Jógi) aki jelenleg a világ 90 országában kezeli pácienseit, leginkább súlyos, a nyugati orvoslás által már lemondott eseteket. Egyike azon kevés Ájurvédikus orvosoknak, aki a mai napig saját kezűleg gyűjti gyógynövényeit a Himalájában, és személyesen készíti el azokat a megfelelő minőség érdekében. Ősi Ájurvédikus módszereit ma sikerrel egészít ki a Himalájai Jógik bölcsességével. Sok évnyi kutatómunkája eredményeként önálló rendszerbe foglalta ezeket a Jóga gyakorlatokat, melyet Marma Jógaként kezdett a világ elé tárni. A vele való folyamatos együttműködés teremt biztonságos alapot a Marma Jóga rendszerének használatához és átadásához.


A Marma Jóga eredete:

Dr. Sumit gyógynövénygyűjtő túrái során olyan rendkívüli Jógikkal ismerkedett meg a Himalájában, akiknek a módszerei kivételes hatékonyságúak. Ezek a Jógik arra szánták életüket, hogy önmaguk testi és szellemi határait elérjék, így képesek a legextrémebb körülmények elviselésére is, anélkül, hogy megbetegednének.


Kinek való a Marma Jóga?

- Aki hajlandó áldozatokat hozni a változás érdekében
- Aki régóta fennálló betegségtől szenved
- Aki biztonságos alapokat szeretne egy testi és mentális fejlődéshez
- Aki képes önállóan is a kitartó gyakorlásra

Mit tapasztalunk a Marma Jóga hatására?

- Testi problémák, már rövid időn belül enyhülnek
- Mentális akadályaink hosszabb távon oldódnak
- Rendkívüli vitalitásra teszünk szert
- Általános derűs hangulatunk lesz
- Elérjük testünk optimális működését
- Segít működésünk és érzelmeink megértésében

Személyes tapasztalatunk, hogy a Marma Jóga rendszeres napi gyakorlásával, kiváló ellenálló képességre tudsz szert tenni mind testi, mind mentális értelemben.

Nyitott óra:
- Egy rövid összefoglaló, valamint interaktív lehetőség a felmerülő kérdések megbeszélésére.

A nyitott óra időpontja:
2017.01.09 19.00 óra
Debrecen - Belső Csend Jógastúdió - Komlóssy út 54.

A nyitott órára való belépés díjtalan.

A Mini tanfolyam várható időpontjai: 4x2 óra
2017. január 18. Szerda - kisterem 18h-20h
20. Péntek - Jurta 18h-20h
25. Szerda - kisterem 18h-20h
27. Péntek - Jurta 18h-20h


A képzés ára: 12.000 Ft.-/ fő

Nincsenek megjegyzések:

 
Counter