"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2008. március 7., péntek

Yogafarm folyt.


Ma elővettem az utazásaim során írt naplómat, már csak a pontosabb emlékezés végett (tudjátok az idő megszépíti az emlékeket :))
A második ott töltött nap után a következőket írtam (zseblámpa fénynél) a naplómba:
"Hát kemény ez a jógaképzés itt! második nap után mindenki kissé kivan. Fáj mindenünk a sok töröküléstől. Kiszámoltam napi minimum 6-8 óra törökülés.... Kevés a mozgás sok az ima. De azért biztos jó lesz, csak hozzá kell szoknom. Legalább tanulok egy kis önfegyelmet! A kaja viszont isteni!"

pár nap múlva már kezdtünk belejönni a szigorú napirendbe, a no-szabadidőbe, az éneklésbe, az érthetetlen szövegek megértésébe. Bölcs tanítások, meditálás, karma jóga, ászanák töltik ki minden napunk. "ha három nap után ilyen erős az ashram hatása, kiváncsi vagyok mi lesz 1 hónap múlva" írtam a harmadik napon. Az ashramot vezető Swami Sita azt mondta előbb-utóbb mindenki falnak megy (töréspont) és utána átestünk a holtponton. A farm gyönyörű (yogafarm.org) a Siva dombról a naplementét élveztük. Egy éjjel a farmon levő labirintust jártuk be, meditáció alatt, ami mindenki számára más-más spirituális élményt nyújtott. Ahogy közeledtél a cél felé, ismét kifelé vezetett az út, eltávolodva a céltól. csak úgy mint az életben, kitartás türelem, csak menj menj és előbb-utóbb célhoz érsz.
"Megnyugtató, meditatív élmény. középen egy oszlop, rajta Om namo narayanaya, Peace on earth. Csillagok az égen, kellemes szellő, minden olyan tökéletes."

A swamik a farmon mind Swami Visnu Devananda növendékei voltak. Őt küldte Swami Sivananda nyugatra, hogy segítsen a nyugat emberein.
A farmon tanító swamik egytől egyig karizmatikus emberek, Swami Sita keménykezű nő, Swami Siva Rupa kis tündéranyó (német származású és úgy vezet mint Schumacher, csak közben mantrázik). Swami Padmapadananda pedig bölcs, vicces és nagyon meggyőző a maga szerénységével.

Az egész olyan volt mint egy nagy megtisztulás, annak minden kellemetlenségével együtt, testileg lelkileg. 10 nap után túljutottam a mélyponton, Visnudeva szerint harcol az egónk :), ennek köszönhetők a lelki válságok az ott töltött idő alatt.
"Ma Swami Sitánál voltam beszélgetni, megerősítette, hogy szerencsés csillagzat alatt születtem a védikus asztrológia szerint. Ma amúgy is repkedek a boldogságtól, nem bánom a hideget, az esőt, az ülést, élvezem az ittlétet. Ma telihold van, a völgy úszik a holdfényben, zseblámpa sem kell ahhoz hogy hazataláljak a kunyhónkhoz. A satsangon a gondolatok hatalmáról volt szó. (Azzá válsz amit gondolsz magadról)"

folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

 
Counter