"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2012. március 16., péntek

Astanga kezdő órák indulnak!


Mivel lassan ideje visszatérnem a jóga kicsit intenzívebb világába (Mirkó pici fiam lassan 6 hónapos) arra gondoltam jó lenne egy astanga kezdő csoportot indítani, ahol az astanga 1. sorozatát vennénk végig lépésről lépésre haladva, mígnem a teljes sorozatot elsajátítja mindenki.

Az astanga, amely szanszkrit nyelven nyolc lépcsőfokot jelent, egy intenzív jóga stílust jelent. Egy meghatározott sorrendben végzett ászanasort gyakorolnak ennek a jógának a követői. Az ashtanga gyakorlása fizikailag elég megterhelő a folyamatosan végzett ászanák során. Az ashtanga jógából fejlődött ki a power jóga, melynek sorrendje nem olyan szigorú.

Nekem nagyon közel áll a szívemhez ez a jógatípus, mert egyszerre igényel nagy koncentrációt, kitartást, légzés-mozgás összehangoltságot, alaposan átgondolt, jól bevált gyakorlatokkal, és a sorozat fix lévén, otthon is könnyebben gyakorolható.

Ha van kedved, csatlakozz! írj a yogadebrecen@gmail.com címre!
Kezdők jelentkezését is várjuk, az órákon lassan haladunk végig az egyes ászanákon, fontos légzéstechnikán, stb.

KEZDÉSI IDŐPONT: Április 26. 17.30 (csütörtökönként)

1 megjegyzés:

gabi kocsis írta...

jonapot csak szeretnek erdeklodni 17 Karatezom es most 35 eves vagyok szerintem osszeilene hogy gyakorolyam a ashtanga jogat mivel meg noveli a hajlekonysagot es felszabaditana energetikailag ,az en problemam hogy ez fajta mozgas segitene - e rajtam mert inkabb merevsegem az izuleti fajdalmam attol van mert nem nagyon dolgoztam ra a hajlekonsagra amit szerintem meg lehetne oldani mert vannak akik idos korukban is hajlekonyak a joga-val koszonom elore is a valaszat , mert en olyan helyt lakom pontosabban Kovasznan ahol nincs egyaltalan semilyen joga irhat erre a cimre kocsisgabi79@yahoo.com vagy kocsis gabi facebookon

 
Counter