"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2016. április 7., csütörtök

Kismama jóga Debrecen

Ezekre az órákra várunk minden kismamát, akár jógázott már akár nem. Hatása mindenképpen pozitív.
Keddenként 9 órától és csütörtökönként 17.30 órakor!

Azért, hogy lássátok hogyan is néz ki egy kismama jóga óra, leírom a menetét:

Ráhangolódás/Meditáció: Mindenekelőtt segít ráhangolódni az órára, a testünkre és a babára. Elengedjük a napi fáradalmainkat, feszültségeket, a gyakorlás sokkal kiegyensúlyozottabb.

Légzőgyakorlatok (pránájáma): A légzés kulcsfontosságú lehet a szülés alatt a fájdalomcsillapítás, a baba kisegítése és a félelmek leküzdése terén. Segítenek a lazításban, a fáradság és a feszültség oldásában, a szervek és a baba jobb oxigénellátottságában.

Bemelegítés: Izmok, ízületek bemelegítése a gyakorlásra.

Gyakorlatok (ászanák): Ülő és/vagy álló gyakorlatok, a jóga könnyített testtartásaival, speciálisan a várandósság alatt igénybe vett testrészekre koncentrálva (hát, csípő, stb).
Az ászanák gyakorlásával megelőzhetjő, illetve megszüntethetjő sok olyan, a várandósság alatt esetleg jelentkező kellemetlenség mint pl derékfájás, aranyér, elhízás, terhességi csíkok, lábfájás stb.

Gátizomtorna: A gázizomtornával felkészítjük az izmokat a szülésre, valamint a gyors regenerálódásra.

Relaxáció: Teljes ellazulást biztosít testileg, mentálisan és lelkileg, mely alatt a babával is kapcsolatba lépünk. Segít a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos esetleges félelmeink kezelésében, az álmatlanság megszüntetésében és a pozitív szemléletmód kialakításában.

Nincsenek megjegyzések:

 
Counter