"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2008. február 16., szombat

Jógázz velünk!

Február 15-én indítottuk ismét a jóga kezdő tanfolyamunkat, és legnagyobb örömünkre sokan jelentkeztetek! Így gondoltuk, ideje volna egy webes elérhetőség, felület készítésének, ahol közre tudjuk adni legfrissebb híreinket, cikkeket, érdekességeket a jógával kapcsolatosan, illetve ti is hozzászólhattok a témákhoz.

A pénteki tanfolyam tehát minden pénteken 17 órától van a Turmalin Életmód Központban, (Debrecen, Csapó u. 19.) 10 héten át. Persze ha igény lesz rá, folytatódik. Ez amolyan bevezető a jóga világában, ízelítő, ami akár elindíthat ezen az úton. Mert ez egy hosszú út, nem is mindig egyszerű rajta maradni, de egy biztos, hogy érdemes!

A minap kérdezték tőlem, mit emelnék ki a leginkább a jógából, egy szóban. Mi a legfontosabb.... Nem egyszerű a válasz, de úgy gondolom a Tudatosság. Tudatosság az élet minden területén, nem csak a légzésünkben, az izmainkban, testünkben, hanem a környezetünkkel szemben, a munkánk során, emberi kapcsolatainkban, és még sok minden másban.
Erre tanítanak az ászanák, a légzőgyakorlatok, a relaxáció, a meditáció, a beszélgetések, a szentírások.
Egy titka van: Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!

Nincsenek megjegyzések:

 
Counter