"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2011. május 9., hétfő

Miért jóga?


Erről hosszan tudnék érvelni, de röviden összefoglalva, mert mindent nyújt ami a jobb minőségű élethez szükséges (testi-lelki-szellemi szinten egyaránt).

Magam részéről kis vékonyka kislány voltam egész gyermekkoromban, zéró izomzattal, görbe háttal, asztmás tüdővel.... azonban elég nagy akarattal :)!
Első találkozásként 10 évesen Zoltai Miklóstól megtanultam a jógalégzést, ami segített az asztmás rohamok megfékezésében! Persze akkor még fogalmam sem volt hogy ez jóga.

Később a sankalpák elindítottak egy más, emberibb gondolkodást a fejemben, ez kb 17 évesen volt.

Csak jóval ezután, már felnőtt fejjel jött hozzá a testem karbantartása is, amelyet a sok-sok számítógép és kormány mellett töltött óra igencsak tovább gyengített. De ez is bevált, rendberakta a hátam (azóta is csak ez tartja egyben :) hiszen még mindig sokat kell ülnöm, rendberakta a fiatalkorom bicsaklós bokáját, lúdtalpas lábát, könnyebbé tette a szülésem, a szülés utáni formába jövésem is.

Nem utolsó sorban pedig az én csapongó világomba elhozza a nyugalmat is, az elfogadást, több alázatot és az emberekkel szembeni empátiát is.
Persze még tanulok, még sokat kell tanulnom, gyakorolnom, és meg kell valljam a legtöbbet tőletek tanultam, aki jártok hozzánk!
Köszönöm!

Elő a szőnyeget és Jó gyakorlást mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

 
Counter