"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2013. február 13., szerda

Fejenállás / Headstand workshop

Kihívás a fejenállás a gyakorlásod során? Ha ilyen tengerpartot nem is tudunk prezentálni pillanatnyilag, de  a szép, szabályos fejenállást megtanulhatod :) Február 24-én várunk a Fejenállás gyakorlás workshopunkra, vasárnapi napon 9.30 órakor. Jelentkezni lehet yogadebrecen@gmail.com címen. Intenzív rávezető gyakorlatok, segítség, és gyakorlás gyakorlás gyakorlás :)

Fejenállás - Sirshasana
Az ászanák királyának is nevezik ezt a pózt a számos előnye, jó hatása miatt. A Sivananda gyakorlás 12 ászanájának első gyakorlata, számos betegség csodaszerének tartják. Egész napunkat állva és ülve töltjük, ami a vérkeringést renyhévé teszi, így a szívnek keményebben kell dolgoznia, szivattyúznia a vért a test felsőbb részeibe. Természetesen a szív a gravitáció ellenében dolgozik, így a fordított pózok kímélik a szíved, és oxigéndús vért szállítanak a fejbe, az agyba. Ez az ászana egy haladó gyakorlat, végezz előkészítő pózt, mint a magzati póz vagy a delfin póz mielőtt fejenállást csinálsz!


Headstand - Sirshasana
Known as the "King of Asanas" because of its many benefits, the Headstand is the first of the 12 asanas and is considered by many to be a panacea for countless human ills. Sitting and standing for most of the day causes your circulation to become sluggish, so your heart has to work harder to pump sufficient blood to the upper parts of your body. Normally, your heart works against gravity; inverting your entire body lessens the strain on your heart, and allows a plentiful supply of oxygen-rich blood to reach your head and brain. This pose is not an advanced asana; even so, to begin with you may wish just to undertake the child's Pose and the Dolphin, progressing to the full Headstand later.

- Sivananda -


Február 24-én várunk a Fejenállás gyakorlás workshopunkra, vasárnapi napon 9.30 órakor.  (kb 2 óra hossza)
Ára: 2500ft (vagy bérlet esetén két alkalom lehúzható)
Jelentkezni lehet yogadebrecen@gmail.com


Nincsenek megjegyzések:

 
Counter