"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2008. április 13., vasárnap

baba-mama jóga


Kivételesen most a babás órákkal kapcsolatosan szeretnék megosztani veletek néhány gondolatot. Mindig érdeklődve kérdezik az emberek, hogy mit is csinálunk ezeken az órákon a picikkel (8 hetes kortól) és hogy mire is jó ez az egész, nem-é csak hóbort unatkozó kismamáknak :)

Hát először is, az elején nem hiszem hogy létezik unatkozó kismama. Annál inkább leterhelt, szoptatástól fájós hátú, alig-alig kimozduló, álmos kismama, akinek kevés lehetősége van valakire hagynia a picit (illetve nem is akarjuk sokszor :) mégis vágyik emberek közé, mozogni, az aktuális gondolatait megosztani más hasonló helyzetben lévő kismamákkal. Mindezt egyben megtestesíti a baba-mama jógánk, ami Editnek köszönhetően ma már itt Debrecenben is pár éves múlttal rendelkezik! Ezúton is köszönjük a kitartását!! :)


És ha mindezt megtehetjük úgy,hogy közben babázunk, elmélyíthetjük a baba-mama kapcsolatot, játszva mozoghatunk, megmasszírozhatjuk őket (már ameddig hagyják...), figyelhetjük egymás csemetéit, nevethetünk, bosszankodhatunk az orvosok, jószándékú rokonok, védőnők megjegyzésein, kicsit talán még le is csendesíthetjük elménket, akkor azt hiszem hogy nem kell magyaráznunk miért is jó ez.


Az órákon én is sokat tanulok, tőletek lányok, és persze a gyerkőcöktől is: többek között elfogadást, hogy nem mindig tudjuk megcsinálni azt amit szerettünk volna, hogy van, hogy nyűgös az egyik, a másik, vagy épp végigalussza, hogy próbáljunk összetartani, illetve, hogy van mikor sokkal fontosabb megbeszélni valamit mint kitartani egy ászanát :) , egymást segíteni és még sorolhatnám.


Egyszóval várlak benneteket holnap is a megszokott időben :) szép estét!



Nincsenek megjegyzések:

 
Counter