"A jóga a megismerés útja. Aki csak egyetlen lépést is tett rajta, azt többé nem bocsátja el. Kerülőutakon járhat az ember, számtalanszor eltévedhet a cselekedetek és a sors útvesztőiben, mégis visszatalál a világossághoz... Ezért a jóga útján megtett egyetlen lépés sem vész kárba!" Kaczvinszky József

2008. március 30., vasárnap

Jógadélután Józsán


Szombaton volt a méregtelenítős, tisztítós jógadélutánunk, és ezúton is köszönjük mindenkinek, aki eljött, megtisztelt bennünket!

Mi nagyon jól éreztük magunkat, kellemes délután volt. Edinának külön köszönet a tanulságos előadásért! :)


Mivel többen kérdeztétek, leírom az indiai sajt (paneer) és a chai tea receptjét:


Paneer:

friss, ha lehet nyers tej szükséges hozzá. kb. 3 literből érdemes belekezdeni. felforraljuk a tejet annyi evőkanál sóval (lehet kevesebb is ha nem szereted sósan) ahány literből csinálod. amint fő, keverj hozzá ugyanennyi evőkanál ecetet (10%) vagy 2-3 citrom levét (látni mikor válik szét a savó és a sajt). hagy picit hűlni, majd szedd ki egy szűrőre tett pelenkára (konyharuhára...), ekkor keverhetsz bele fűszereket, hagymát bármit ha akarsz, és csavard ki belőle a savót, majd tegyél rá nehezéket és pár óra múlva készen van. Fincsi!


Chai tea:

forrásban levő vízbe adagolom először a fűszereket: kardamom, friss reszelt gyömbér, fahéj, szegfűszeg, jó ideig összefőzöm. aztán fekete teát adok hozzá, azzal is forralom kicsit majd jöhet a tej, szójatej vagy zabtej hozzá. azzal is főzöm kb 5 percig. majd leszűröm, méz hozzá és kész a finom jó fűszeres chai!


Nincsenek megjegyzések:

 
Counter